В Запоріжжі викрили телефонного шахрая

Запорізькими оперативниками було викрито шахрая, котрий телефоном вимагав гроші у громадян. Раніше судимий зловмисник виманив у двох жителів міста понад 20 тисяч гривень. Ці гроші потерпілі перерахували на зазначені аферистом рахунки – нібито на лікування своїх знайомих.  

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Так, 25 січня до відділу поліції із повідомленням про те, що його ошукали, звернувся 28-річний мешканець Олександрівського району. Як виявилось, того дня чоловіку зателефонував невідомий, який назвався чоловіком його знайомої та попросив матеріальної допомоги на операцію для дружини. Потерпілий перерахував зловмиснику близько 4200 гривень на вказану картку, але перевіривши інформацію зрозумів що його ошукали.

Подібний випадок стався вже 6 лютого. Цього разу телефонний аферист видавав себе за товариша потерпілого, який служить у ЗСУ. Він повідомив, що отримав поранення та перебуває в госпіталі і йому терміново потрібні кошти на лікування та теплі речі. Потерпілий перерахував аферисту понад 16200 гривень, а також через водія таксі передав посилку з речами.

У результаті оперативних заходів співробітники СКП вказаних територіальних підрозділів разом встановили особу та місцеперебування шахрая. Ним виявися 31-річний раніше судимий за корисливі злочини місцевий мешканець. Чоловік звільнився з місць позбавлення волі у вересні минулого року та наразі ніде не працює.

Під час огляду правоохоронці виявили та вилучили речові докази: мобільні телефони, банківські картки, сім-карти різних мобільних операторів, а також теплі речі та гаджет, які потерпілий передав таксисту для товариша.

У поліції перевірять шахрая на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів в рамках кримінальних проваджень, відкритих за ознаками ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

В Запоріжжі викрили телефонного шахрая



Добавлено: 9-02-2023, 11:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх