Новопризначений очільник Запорізької ОВА провів першу нараду: що обговорювали

Вчора, 13 лютого новий голова Запорізької обласної адміністрації Юрій Малашко провів першу нараду з керівниками структурних підрозділів, на якій обговорили стан економіки області під час війни та перспективи на 2023 рік. Про це повідомили в пресслужбі ОВА.

Так, через воєнні дії спостерігається втрата економічного потенціалу області. Скорочення рівня промислового виробництва складатиме до 55%.

Наразі основним напрямком роботи є забезпечення соціально-економічного планування розвитку області, продовольчої безпеки та стабільної цінової ситуації на споживчому ринку, підтримка постійного діалогу з бізнесом.

"Завдяки активній соціальній позиції власників торговельних мереж на сьогодні забезпечено 100% заповнення складів продуктами та торгових залів товарами першої необхідності, 78% магазинів найбільших торгових мереж області обладнані генераторами", - зазначають в Департаменті економічного розвитку і торгівлі області.




Щодо сільського господарства, то впродовж 2023 року збільшення виробництва сільськогосподарської продукції прогнозується на рівні 1,4%. Проте, за умови деокупації територій області, обсяги виробництва зростатимуть більш випереджаючими темпами.

Крім цього, негативні зміни відбуваються і на ринку праці. Зазначається, що цього року рівень безробіття становитиме понад 20%.
Добавлено: 14-02-2023, 10:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх