У Запоріжжі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого у Запоріжжі вшанували пам'ять та подвиг полеглих Героїв Небесної Сотні.

У цей день, 9 років тому на вулиці Інститутській у Києві відбувся пік протистояння між українським народом і тодішнім режимом, за наказом якого силові підрозділи розстрілювали протестувальників.

Загалом, із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників.

"Серед Героїв Небесної Сотні - запоріжці Сергій Синенко та Василь Сергієнко, а також уродженець с. Басань Пологівського району Максим Горошишин, який разом з родиною у малому віці переїхав до Києва", - повідомили в Запорізькій ОВА.

Відомо, що у Запоріжжі, щоб увічнити пам’ять Героїв, минулого року, у День Незалежності, було відкрито Монумент Честі та Гідності.

Нагадаємо, що щороку указом президента України від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» вшановують пам’ять загиблих героїв Майдану, а з 17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.
Добавлено: 20-02-2023, 15:11
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх