У Запоріжжі вшанували пам’ять українських добровольців

14 березня 2023 року в Україні вже вшосте відзначається День добровольця. У Запоріжжі на Алеї захисників вшанували пам’ять добровольців, які поклали життя, захищаючи Батьківщину.

Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання. Після чого представники міської та обласної влади, правоохоронці і військовослужбовці поклали квіти до меморіального комплексу.

Ця пам'ятна дата офіційно встановлена Верховною Радою України ще у 2017 році. Вона була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу у Нових Петрівцях прямо з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців. Чоловіки й жінки самоорганізувалися для військової підготовки та участі в боях на сході України, що тоді насувалися.

А вже після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року чимало українців добровільно пішли у військкомати, щоб зі зброєю у руках захищати рідну країну.

Тому нині добровольцем став увесь український народ: і ті, хто поповнив ряди Збройних Сил України; і ті, хто став до лав територіальної оборони; і ті, хто всіляко допомагає нашим захисникам на фронті.
Добавлено: 14-03-2023, 12:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх