10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити

Читайте добірку найбільш важливих новин Запоріжжя та області від 13 до 17 березня у матеріалі "Panoptikon".

1. У Василівці росіяни розробили план евакуації окупаційної влади


Згідно з планом, колаборанти з родинами мають втекти в Крим за дві години до відступу російських військових.

10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити


2. "Філософія волонтерської допомоги не залежить від того, є війна, чи немає": інтерв’ю із запорізьким волонтером Максимом Терещенко про допомогу з початку війни та потреби військових


Під час повномасштабної війни волонтерська діяльність неабияк допомагає втримати позиції українських захисників. Волонтер та активіст Максим Терещенко разом зі своєю командою ще з 2014 року забезпечують наших воїнів необхідним спорядженням. Згодом вони запустили виробництво БПЛА для потреб українських військ. В інтерв’ю журналістам новинного видання "Panoptikon" волонтер розповів про організацію цієї діяльності, основні потреби та ситуацію на фронті, зокрема на Запорізькому напрямку.



3. Запорізький нардеп: виділяємо додатково 477 млрд грн на виплати українським захисникам


В понеділок, 13 березня Кабінет міністрів України повідомив про збільшення видатків на національну безпеку та оборону на пів трильйона грн. Це рішення має узгодити Верховна Рада. Народний депутат із Запоріжжя, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Геннадій Касай розповів «Паноптикону», на які потреби будуть використані ці кошти.



4. У Запорізькій області офіційно зареєстровано майже 12 тисяч безробітних


Станом на 1 березня 2023 року у Запорізькій області офіційно зареєстровано 11,5 тисяч безробітних. Про це повідомляє Запорізька обласна рада із посиланням на дані центру зайнятості.



5. В мерії відбулось чергове засідання робочої групи з покращення якості повітря


Сьогодні 15 березня у Запорізькій міській раді відбулась чергова зустріч в.о. міського голови Анатолія Куртєва із робочою групою з розв'язання питань покращення атмосферного повітря міста Запоріжжя. Під час засідання робочої групи були розглянуті пропозиції від представників громадськості, науковців, фахівців у сфері промислової та медичної екології, а також підприємств.



6. У Запоріжжі відновили доступ до державних реєстрів


11 березня на території Запорізького району та у місті Запоріжжя відновили доступ до єдиних та державних реєстрів. Про це повідомляє ДП "Національні інформаційні системи".



7. росія формує псевдокозацькі організації на окупованих територіях Запорізькій області


З вересня 2022 росія активно намагається сформувати псевдокозацькі організації на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Про це інформує Центр національного спротиву.



8. Право дихати: як запоріжці виборюють чистіше повітря


Чисте повітря – це надія та мрія запоріжців вже понад 20 років. Несприятлива екологічна ситуація, яка склалась внаслідок забруднення повітря роботою промислових підприємств, потребує негайного вирішення. Які дії впроваджуються зараз та чи можливо покращити повітря у Запоріжжі, розбирались журналісти “Паноптикону”.



9. У запорізького аеропорту "знайшлася" база відпочинку у Бердянську


Депутатка Запорізької міськради Регіна Харченко повідомила, що у структурі комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Запоріжжя" "сховано" створення цілого санаторію, або бази відпочинку у Бердянську.



10. Чиновники Запоріжжя витрачають понад 70 тисяч гривень на день на власні перевезення


Запорізька міська влада за 2022 рік витратила майже 19 мільйонів гривень на пересування чиновників. Відповідний документ розмістила на своїй сторінці у Facebook депутатка Регіна Харченко.

Добавлено: 17-03-2023, 17:26
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх