Армія рф не має сил для наступу на Запорізькому напрямку - ISW

На нинішньому етапі війни російські окупанти навряд чи будуть проводити рішучі наступальні операції на Запорізькому напрямку, проте продовжать наступати на сході України. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики із посиланням на радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, зазначають, що загарбники у місті розповідають місцевому населенню про наказ щодо наступу на Вугледар, райони на південний захід від Бахмута, Запоріжжя та Запорізьку область.

Зазначається, що на маріупольському напрямку росіяни зібрали 30 тисяч військових. Але всі ці сили ворог готує для того, щоб спробувати здійснити наступ в Луганській області та неподалік Бахмута, повідомляють в ISW.

За даними українських військових, росіяни не зібрали достатньо потужного ударного угруповання для наступу на Запорізькому напрямку.

"Російські джерела стверджують, що наприкінці січня їх армія завоювала територію в Запорізькій області. Однак ISW оцінює це, ймовірно, як інформаційну операцію, спрямовану на розосередження українських військ напередодні вирішального наступу на сході", - йдеться у звіті.
Добавлено: 7-02-2023, 12:59
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх