СБУ знешкодила підпільні осередки "компартії більшовиків" у Запорізькій області та ще 6 регіонах

У результаті спецоперації у Запорізькій області та ще шістьох регіонах України, включно з Києвом, СБУ нейтралізували підпільні осередки так званої "комуністичної партії радянського союзу". Про це йдеться у пресслужбі СБУ.

"Це підконтрольна фсб російська організація, яка бере активну участь у проведенні підривної діяльності проти України", - пояснюють в СБУ.

Так, після повномасштабного вторгнення організатори об’єднання намагались створити в країні розгалужену мережу власних "обкомів". Їхні учасники мали закликати до масової підтримки російських окупантів та облаштовувати "комендатури" для збору розвідданих та підготовки ворожих диверсій.

СБУ знешкодила підпільні осередки "компартії більшовиків" у Запорізькій області та ще 6 регіонах


Встановлено, що прокремлівську організацію очолює Юрій Щіпков – керівник "центрального комітету більшовиків", який перебуває у Москві.

Саме за його вказівкою було створено підпільні "філії" об’єднання у Києві, а також Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій та Чернігівській областях.


До їх функціонування ворог залучив більше ніж 45 осіб.

"Вказівки на проведення злочинних дій отримували безпосередньо від очільника московського "цк" через спеціально створений анонімний Телеграм-канал", - зазначають в СБУ.

Окрім російських паспортів та прокремлівських матеріалів, правоохоронці виявили незареєстровану зброю та боєприпаси.


Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших причетних.
Добавлено: 20-03-2023, 11:11
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх