10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити

Читайте добірку найбільш важливих новин Запоріжжя та області від 20 до 24 березня у матеріалі "Panoptikon".

1. 80% населення тимчасово окупованої частини Запорізької області під загрозою примусової паспортизації — Іван Федоров


80% населення тимчасово окупованої частини Запорізької області під загрозою примусового нав'язування російських паспортів, особливо до цієї осені. Про масштаби примусової паспортизації українців в окупації розповів мер окупованого Мелітополя Іван Федоров.

10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити


2. Розвідувальні літаки як запорука ефективного ведення бойових дій – в інтерв’ю із запорізьким волонтером Максимом Терещенко


З березня 2022 року в Україні розпочались роботи по виробництву розвідувальних літаків FALCO для потреб українських військ. Це спільна праця волонтерів Запоріжжя, Києва, а також Польщі, Нідерландів та США. Про забезпечення наших військових безпілотниками та інші напрями своєї волонтерської діяльності раніше в інтерв’ю нам розповів запорізький волонтер Максим Терещенко. На цей раз журналісти новинного видання "Panoptikon" з’ясовували переваги цих БПЛА, а також основні труднощі у їх виготовленні.



3. До Верховної Ради подано проєкт постанови, що дозволить керівнику обласної адміністрації розпустити обласну раду


До Верховної ради України подано законопроєкт від Президента України, що дозволить керівнику Запорізької обласної державної адміністрації відправити у відставку обласну раду. Відповідний проєкт має затвердити Парламент.



4. Російська ракета влучила в багатоповерховий будинок у Запоріжжі (Відео)


22 березня російські війська завдали удару по багатоповерхівці у житловому кварталі міста Запоріжжя.


 

5. 6500$ США за довідку: у Запоріжжі підозрюють лікаря та його спільників в оформленні фіктивної інвалідності для виїзду за кордон


За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито 3-х учасників злочинної схеми сприяння у незаконному перетині чоловіками призовного віку через кордон України.


 

6. Бомбосховище на мільйон: як у Запоріжжі планують відновити шкільні укриття


Станом на річницю повномасштабного вторгнення 2/3 навчальних закладів в Україні мали укриття, що відповідають нормам: майже 74% шкіл та лише половина дитсадків. Яка ситуація з облаштуванням укриттів у запорізьких навчальних закладах, з'ясовував "Panoptikon".



7. У Вашингтоні вважають, що удари по Запоріжжю були спрямовані на цивільних


22 березня російські військові завдали масованого удару по Запоріжжю. В Білому домі не виключають ймовірність навмисної атаки саме на цивільних.



8. Судом арештовано акції Запорізького заводу, яким через офшорні компанії володіє дружина Медведчука


Суд арештував чергові активи Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань.



9. СБУ затримала двох російських агентів, серед яких – інженер-конструктор заводу "Мотор Січ" у Запоріжжі


Служба безпеки України викрила двох агентів фсб, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.



10. Без Володимира Буряка у Запоріжжі нічого не змінилось? Анатолій Куртєв розповів у інтерв’ю, що «усі працюють, усе добре»


В.о. мера Запоріжжя Анатолій Куртєв дав інтерв’ю виданню «Главком», в якому розповів про допомогу постраждалим від ракетних обстрілів, (недо)наповнення міського бюджету та роботу міської влади за відсутності мера.

Добавлено: 24-03-2023, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх