Делегація із Запоріжжя долучилась до щорічного вшанування Тараса Шевченка в Румунії

Представники Запорізької обласної ради разом з заступником голови обласної ради Владиславом Куценком відвідала румунське місто Тулча.

Про це сьогодні повідомили у відділі комунікацій Запорізької обласної ради.

Союзу українців Румунії запросив запорізьких депутатів долучитись до урочистостей з нагоди дня народження Тараса Шевченка. Представники української діаспори разом із головою Союзу українців Румунії, мером міста Тулча Штефаном Іліє та іншими учасниками заходу поклали квіти до пам’ятника Кобзареві та взяли участь у тематичному форумі.

Зазначається, що в Румунському місті Тулча проживає чимало етнічних українців, переважна більшість з яких є нащадками запорозьких козаків, які після ліквідації Запорозької Січі у другій половині 18 сторіччя мігрували за Дунай.

Запорізька делегація передала мерії міста Тулча український прапор та офіційні відзнаки Запорізької обласної ради префекту повіту Тулча Олександру-Дану Мунтяну, голові повітової ради Тулча Горії Теодореску та відомому румунському скульптору та громадському діячу Георге Мунтяну, який активно прославляє історію запорозького козацтва та просуває українську культуру за межами власної країни.

Делегація із Запоріжжя долучилась до щорічного вшанування Тараса Шевченка в Румунії


Фото: Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

Добавлено: 29-03-2023, 16:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх