До війни в Запоріжжі тренувалися близько тисячі юних гандболістів, тепер ледь набираються окремі команди

Відкрита першість Запорізької області з ганболу 2021/2022

На початок 2022 року у трьох спортивних гандбольних школах: міських ДЮСШ № 3 і ДЮСШ ім. Ю. Лагутіна та «Обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву з гандболу» — займалися близько тисячі хлопців та дівчат. Про це в інтерв’ю «Паноптикону» розповів Павло Гурковський, екс-гравець ZTR, «Мотора» та національної збірної України, сьогодні — заступник директора запорізької ДЮСШ № 3 з гандболу.

На базі 15 середніх шкіл у всіх районах міста проходили тренування для найменших гандболістів, а більш дорослі юнаки та дівчата вже виходили на професійні майданчики спорткомплексу «Мотор Січ», «ЗАС» та навіть «Юності». У декількох запорізьких школах існують і спеціалізовані «гандбольні» класи.

Після повномасштабного вторгнення більшість юних спортсменів разом зі своїми родинами виїхали з Запоріжжя та навіть України.

До війни в Запоріжжі тренувалися близько тисячі юних гандболістів, тепер ледь набираються окремі команди

Відкрита першість Запорізької області з ганболу 2021/2022

За словами Павла Гурковського, лише декілька місяців тому в Запоріжжі вдалося частково повернутися до тренувального процесу, але далеко не на повну потужність. Замість сотень гандболістів рахунок йде на десятки. Зі всіх шкіл, де проходили тренування по різних районах міста, зараз доступні лише дві: в решті облаштовані пункти незламності або гуманітарні центри. Набір нових юнаків та дівчат (2009-2011 р.н.) проходить також повільно через те, що школи працюють дистанційно.

Попри це дитячо-юнацький гандбол у Запоріжжі повертається до життя. Як повідомив Павло Гурковський, голова Федерації гандболу Запорізької області Геннадій Касай ініціював проведення вже другої відкритої першості Запорізької області з гандболу (попередню першість перед фінальним етапом перервало повномасштабне вторгнення).


Відкрита першість Запорізької області з ганболу 2021/2022

На жаль, через безпекову ситуацію та від’їзд багатьох спортсменів, турнір не буде таким масштабним, як минулий, але дасть можливість відчути дух змагань юнакам гандбольної столиці та спортсменам, які виїхали до Запоріжжя з тимчасово окупованих територій області. Матчі першості заплановані на квітень та травень.

Як ми повідомляли раніше, для Запоріжжя гандбол став масовим та найбільш успішним видом спорту ще понад півстоліття тому — у 1960-х, а у часи Незалежності запорізькі гандбольні команди жодного року не сходили з національного п'єдесталу.
Добавлено: 30-03-2023, 14:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх