Чинив домашнє насильство над матір’ю: у Запоріжжі судитимуть чоловіка

Фото: ілюстративне

У Запоріжжі судитимуть 30-річного чоловіка, який систематично скоював фізичне та психологічне насильство по відношенню до рідної матері. Про це інформує пресслужба ГУНП в Запорізькій області.

Зазначається, що чоловік проігнорував рішення суду про заборону впродовж трьох місяців наближатися до матері.

"Обмежувальний припис не став на заваді чоловіку, який раніше вже неодноразово порушував закон. Він прийшов до будинку матері, голосно кричав та стукав у вікна, чим знову налякав її. Потерпіла знову була змушена звернутись за допомогою до поліції", - розповідають правоохоронці.

Така поведінка стала підставою для притягнення його до відповідальності за ст. 390-1 (Невиконання тимчасових обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників).

За це чоловіку може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі строком до двох років.

Чинив домашнє насильство над матір’ю: у Запоріжжі судитимуть чоловіка


Поліцейські закликають громадян не терпіти та не замовчувати домашнє насильство, яке може бути фізичним, психологічним, сексуальним чи економічним, а одразу звертатися за допомогою.

Зателефонувати можна на поліцейську спецлінію "102" або Урядову "гарячу лінію" за номером 1547, фахівці якої надають консультацію та підтримку постраждалим.

Максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні також надасть чат-бот МВС.
Добавлено: 31-03-2023, 14:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх