10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити

Читайте добірку найбільш важливих новин Запоріжжя та області від 10 до 14 квітня у матеріалі "Panoptikon".

1. У Запоріжжі скоротили тривалість комендантської години


У Запорізькій ОВА підписали наказ про зміну комендантської години на території Запоріжжя та Запорізького району.

10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити


2. Паспортизація рф: у Токмаку окупанти вимагають українські документи і відбитки пальців


Для примусової російської паспортизації у місті Токмак Запорізької області окупанти вимагають від місцевих жителів українські документи і відбитки пальців.



3. Уряд дозволив вручати повістки незалежно від місця військового обліку


Кабінет міністрів затвердив зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (військкомати), дозволивши здійснювати заходи оповіщення та призову громадян незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.



4. «Для мене зараз одна з цілей – залишитись на світлій стороні»: інтерв’ю з керівником БО БФ "Волонтерський центр "Паляниця" Олександром Бережним


Керівник БО БФ "Волонтерський центр "Паляниця" Олександр Бережний в інтерв’ю для "Panoptikon" поділився, як створювалась благодійна організація, як особисто його змінила війна та чому “Паляниця” не співпрацює з місцевою владою.



5. Нардеп Павло Мельник: «Війна змусила європейських політиків по-іншому дивитися на Україну»


Сьогоднішній співрозмовник «Паноптикона» — народний депутат із Запорізької області Павло Мельник. У Верховній Раді він представляє інтереси виборчого округу №81, який наразі повністю окупований (місто Токмак, селища Веселе та Михайлівка, загалом значна частина півдня області). Також у парламенті народний депутат входить до Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу, на який покладена основна робота з «євроінтеграційними» нормативно-правовими актами. В інтерв’ю «Паноптикону» Павло Мельник розповів про життя українців на окупованих територіях Запорізької області, оцінку діяльності обласної влади та перспективи України щодо вступу в ЄС.



6. У Запорізькій облраді зареєстрували нового депутата


Територіальна виборча комісія зареєструвала нового депутата Запорізької обласної ради у виборчому окрузі №1 від партії "Єднання" – Пшигоцького Богдана Сергійовича.



7. Аграріїв звільнять від необхідності сплачувати податки на заміновані та окуповані землі


Парламент ухвалив відповідний законопроєкт, згідно з яким аграрії звільняються від необхідності сплачувати плату за землю, яка розташована на територіях, де ведуться чи велися бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.



8. Допомога бізнесу в умовах війни: як проєкт «єРобота» допоможе розпочати власну справу та створити нові робочі місця в Україні


Повномасштабне вторгнення стало не аби яким випробуванням для малого та середнього бізнесу в Україні. Комусь вдалось адаптуватися під нові умови, хтось перевіз бізнес за кордон або у західні регіони країни завдяки програмі релокації підприємств, а комусь довелось взагалі зупинити свою діяльність. У липні 2022 року для відновлення економіки України, Урядом був впроваджено проєкт «єРобота», в рамках якого можна отримати грант на створення бізнесу. Як отримати грант на власну справу, що передбачає програма та яка ситуація з отриманням фінансової допомоги для відкриття бізнесу у Запоріжжі, дізнавались журналісти «Panoptikon».



9. Великдень 2023: як святкуватиме прифронтове Запоріжжя


На підконтрольній частині Запорізької області освячення проходитимуть з дотриманням чинної комендантської години (з 00:00 до 05:00).



10. Запорізький нардеп обговорив розвиток авіації з керівником підприємства ВПК


Запорізький народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки оборони та розвідки Геннадій Касай відвідав з робочим візитом ПАТ «НТК «Електронприлад». Підприємство з більш як 60-річною історією спеціалізується на розробці та виробництві приладів і систем управління авіаційної та космічної промисловості, об'єктів енергетики, металургії та зв'язку.

Добавлено: 14-04-2023, 21:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх