Окупанти планують мобілізовувати мешканців тимчасово окупованих територій у Запорізькій області

Фото: з відкритих джерел

Рашисти створили електронний реєстр військовозобов’язаних для роздачі електронних повісток. Про це повідомив мер тимчасово окупованого міста Мелітополь Іван Федоров.

На тлі новоприйнятих законів у російській федерації, окупаційний режим може надсилати електронні повістки тим мешканцям окупованих територій, які взяли російські паспорти. Однак, цей факт не гарантує безпеку для тих, хто немає паспорта рф, бо російські органи мають обмінюватись між собою даними у реєстрах.

«Якщо наші мешканці звернулись до лікарні у місті Мелітополь і потрапили у реєстр, то вони одразу потрапляють до реєстру тих, хто потенційно може отримати повістку», – зазначає Федоров.

Мер Мелітополя закликав мешканців виїжджати з міста, зазначивши, що: «За останні два тижні виїхало понад 2000 людей. Ми допомагаємо разом із міжнародними партнерами. Зараз у реєстрі 200 людей на безкоштовний виїзд».

Крім того, Федоров повідомив, що на тих підприємствах, які продовжили працювати на тимчасово окупованих територіях, окупанти поставили за мету до 18 квітня зібрати дані до «військкомату» про громадян, які отримали паспорт країни-окупанта.

Добавлено: 17-04-2023, 13:19
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх