У Запоріжжі затримано троє осіб, які майже рік ошукували українців

Трьом мешканцям міста Запоріжжя було повідомлено про підозру у вчиненні шахрайських дій. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Запорізькій області.

У поліції зазначили, що у зв’язку з руйнуваннями житлових об’єктів унаслідок ворожих обстрілів, у населення виріс попит на будівельні матеріали. Такою можливістю вирішив скористатись 33-річний раніше судимий запоріжанин. До злочинної діяльності він залучив 38-річного знайомого та 36-річну місцеву мешканку, які теж мали кримінальний досвід у минулому.

У Запоріжжі затримано троє осіб, які майже рік ошукували українців




Фігуранти злочину розміщували інформацію щодо продажу будівельних матеріалів, якого в них насправді не було, на одній з популярних онлайн-платформ. Коли передоплата від замовника надходила на банківські рахунки, аферисти припиняли виходити на зв'язок.

Загалом, шахраї ошукали п’ятеро осіб на загальну суму близько 100 тисяч гривень.

Наразі усім трьом зловмисникам повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу України ч. 3 ст. 190 (Шахрайство). Чоловікам обрано міру запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою з правом внесення 124 тисяч гривень застави. Жінку ж посадили під цілодобовий домашній арешт терміном на 60 діб без права внесення застави.

Поліція продовжує встановлення інших епізодів злочинної діяльності підозрюваних.


Добавлено: 18-04-2023, 15:21
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх