В "Енергоатомі" розповіли подробиці "евакуації" персоналу Запорізької АЕС

Російські окупанти планують вивезти із міста-супутника Запорізької АЕС Енергодару близько 3 100 людей. В "Енергоатомі" розповіли подробиці "евакуації" персоналу станції.

Так, росіяни насамперед хочуть вивезти 2 700 працівників станції, які підписали контракт з окупаційною "Эксплуатирующей организацией Запорожской АЭС" або іншим підприємством "Росатома", та членів їхніх родин.

В "Енергоатомі" попередили, що дана "евакуація" загострить нестачу персоналу для безпечної експлуатації АЕС навіть у поточному відключеному стані.

"Зі свого боку вживаємо всіх можливих заходів щодо формування необхідної кількості фахівців, здатних забезпечити безпечну роботу станції в перший період після її деокупації. Така команда вахтовим методом формуватиметься із працівників ЗАЕС, які зараз перебувають на контрольованій Україною території, а також фахівців з інших атомних станцій", - зазначили в енергетичній компанії.

Раніше ми писали, що за даними Генерального штабу ЗСУ, з Енергодару до Ростовської області росії уже вивезли частину родин запорізьких атомників.
Добавлено: 10-05-2023, 11:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх