Учні ІТ-школи у Запоріжжі зібрали кошти для допомоги Збройним Силам України

Фото: "Panoptikon"


Учні комп'ютерної академії “ШАГ” влаштували благодійний ярмарок, на якій продавали солодкі вироби власного виробництва, для того, щоб передати виручені кошти Збройним Силам України. На запрошення школи, до дітей завітали представники БО БФ "Волонтерський центр "Паляниця", а саме – співзасновниця та менеджер проєктів Ольга Сєрих та комунікаційниця Анна Толіч. Саме ним діти довірили передачу коштів для допомоги армії.

Учні ІТ-школи у Запоріжжі зібрали кошти для допомоги Збройним Силам України

Фото: "Panoptikon"


На зустріч із волонтерами та учнями школи завітали й журналісти "Panoptikon", де побачили, як гості розповіли дітям, хто такі волонтери, як від початку війни й до сьогодні працює Волонтерський центр та Школа операторів БПЛА «Паляниця», а також чому важливо продовжувати роботу для наближення загальної перемоги.

Директорка IT Step школи Олена Ярова розповіла журналістам “Паноптикону”, що у школи є традиція запрошувати відомих людей, які зможуть мотивувати дітей та поділитись із ними своїми секретами успіху.



Фото: "Panoptikon"


«Ця зустріч змогла відбутися завдяки ініціативі наших дітей. Вони організовували благодійний ярмарок показавши, що не треба опускати руки і варто допомагати. Тим паче коли наші діти не виїхали з країни та продовжують ходити до школи кожного дня. Вони переживають повітряні тривоги в укритті, де ми можемо просидіти цілими днями», – повідомила Олена Ярова.

Директорка школи зазначає, що передати кошти ЗСУ саме через волонтерів “Паляниці” було вирішено дітьми спільно та майже одноголосно в опитуванні у телеграмі.

«Більшість дітей вмотивовані. Поки я сиділа на цій зустрічі, чула, що багато хто з хлопців на початку повномасштабного вторгнення допомагали варити «їжаки» і їм хотілося допомогти тим, чим вони можуть», – зазначила директорка.

Діти питали у волонтерів, про те: з ким вони співпрацювали, на які найдорожчі речі збирали кошти, чи не важко працювати у безперервному темпі щодня та чим вони планують займатися після перемоги. Крім того, один з учнів, на ім'я Андрій навіть запропонував волонтерам організувати збір на відновлення літака Ан-225 «Мрія». Зрештою, дві найактивніші дитини, які ставили цікаві питання та пропозиції, були запрошені на екскурсію до "Паляниці".


Фото: "Panoptikon"


«Ці діти дуже обізнані та мудрі. Наша ситуація показує що вони готові до нинішніх подій, але головне що в них немає страху. Я бачу в них цікавість до життя, а це основне, бо коли ви активні – ви живете цікавим життям», – зазначила співзасновниця та менеджер проєктів “Паляниці” Ольга Сєрих.





Фото: "Panoptikon"
Добавлено: 22-05-2023, 09:18
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх