У Запоріжжі відкрили великий шкільний спорткомплекс за президентською програмою

Вчора, у день здоров’я та з нагоди Дня вишиванки, на території Запорізького навчально-виховного оздоровчого комплексу № 110, що у 4-му Південному мікрорайоні міста, відбулось відкриття нового багатофункціонального спортивного майданчика.

На урочисте відкриття завітали журналісти "Panoptikon" та поспілкувалися із народним депутатом Геннадієм Касаєм, який став ініціатором проєкту, директором школи Аркадієм Демченком та батьками юних спортсменів.

У Запоріжжі відкрили великий шкільний спорткомплекс за президентською програмою

Запорізький народний депутат Геннадій Касай на відкритті спорткомплексу. Фото: "Panoptikon"


Директор школи Аркадій Демченко, повідомив «Паноптикону», що реалізувати цей проєкт було вкрай важко. Проєкт був створений декілька років тому, однак були проблеми з фінансуванням. Вже пізніше до реалізації ідеї долучився депутат Верховної Ради України Геннадій Касай, який опікується цим округом та допоміг втілити у життя проєкт, що два роки чекав реалізації. Зазначимо, що для створення такого майданчика було виділено близько 26 млн гривень з коштів державного бюджету за підтримки Президента України.


Аркадій Демченко. Фото: "Panoptikon"

«Цей проєкт був довгоочікуваним та націлений на те, щоб зробити тут інфраструктуру, яка могла б відповідати всім необхідним спортивним нормам. У цьому районі дуже не вистачає подібних спортивних локацій та відповідної інфраструктури. Тому й зʼявилася така ініціатива від мене, як народного депутата, від міста Запоріжжя та від директора школи. Всі ми разом об’єднались спільною ідеєю, щоб все ж таки довести проєкт до кінця», – розповів «Паноптикону» Геннадій Касай.


Народний депутат додав, що відкрити майданчик значно раніше завадила війна, яку розв’язала країна-агресор:
«На жаль, реалізацію дуже відтермінувала війна. Однак, попри ці обставини, ми можемо з гордістю казати, що у місті Запоріжжя навіть під час війни ми здатні реалізовувати великі проєкти. Найближчим часом наша спільна головна мета – це, звичайно, наша велика перемога. Але після перемоги, впевнений, наше місто буде реалізовувати й інші масштабні проєкти. А цей майданчик стане нашою «першою ластівкою».



Запорізький народний депутат Геннадій Касай на відкритті спорткомплексу. Фото: "Panoptikon"

Загалом, ця нова спортивна локація доступна не лише для учнів школи, але й для всіх мешканців Південного мікрорайону. Директор школи зазначив, що вхід буде вільний за виключенням футбольного майданчика, який додатково огороджений та у пріоритеті розрахований на дитячі спортивні футбольні школи. Однак, після занять дитячих шкіл, доступ до футбольного майданчика зможуть отримати й організовані групи мешканців району.

«Це, мабуть, найбільший спортивний майданчик з усіх шкіл міста. Там є максимальна кількість спортивних локацій, а саме: гандбол, волейбол, баскетбол, футбол, тренажери дорослі, дитячий майданчик для маленьких дітей та їх батьків, а також бігова доріжка», – розповів «Паноптикону» директор школи Аркадій Демченко.

Дар’я та Артем – батьки юних баскетболістів, які приїхали у Запоріжжя через війну та наразі мешкають у Південному районі. Вони також відвідали відкриття нової спортивної локації та розповіли «Паноптикону» свої враження щодо стадіону: «Це дуже гарний стадіон. Бажаю, щоб у нашому місті було більше подібних майданчиків. Моя дитина займається баскетболом, а тому ми плануємо ходити сюди і тренуватися», – розповідає Дар’я.

Думку Дар’ї поділяє й Артем: «Моя дитина теж займається баскетболом, а тому ми плануємо ходити сюди на тренування. Це єдиний новий майданчик у нашому районі. На жаль, у місті замало подібних майданчиків. Я вважаю, що дітям тут буде дуже зручно. Тут можна займатися футболом, гандболом, баскетболом та багато іншими різними дисциплінами. Головне, щоб все це залишилось неушкодженим через ракетні обстріли. Діти – це наше майбутнє. Для них це буде дуже корисно, бо є де проводити своє дозвілля та тренуватися».





Фото: "Panoptikon"
Добавлено: 19-05-2023, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх