Правоохоронці викрили шахрая, який ошукав сімох громадян у Запоріжжі

Співробітники поліції розшукали та затримали раніше судимого чоловіка, який за рік встиг ошукати сімох мешканців Запоріжжя.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Запорізькій області.

За даними слідства відомо, що у серпні минулого року у Шевченківському районі міста, фігурант попросив у перехожого зателефонувати та втік із мобільним телефоном. Аналогічний способом у листопаді він заволодів гаджетом 44-річного мешканця того ж району. Згодом, наприкінці лютого цього року аферист ошукав 58-річну мешканку Олександрівського району. Він представився їй працівником правоохоронних органів та попросив телефон для його перевірки у базі «викрадених речей».

За новою схемою аферист ошукав ще трьох жінок у Вознесенівському районі.

Перших двох реалізаторів торгових точок зловмисник ошукав під виглядом військовослужбовця, якому терміново необхідна готівка, а карти при собі не має. Отримавши кошти, аферист демонстрував заздалегідь заготовлене фото у мобільному щодо переказу відповідних сум на їх рахунки. Таким чином він отримав від потерпілих 500 та 1500 гривень.

Третю жінку, що працює у кіоску злочинець ошукав, коли вона погодилась прийняти від зловмисника кошти за придбаний товар на свою картку. Потерпіла показала свій номер у мобільному додатку телефона, а надалі виявила, що з рахунку зникли 5000 гривень.

Останньою жертвою став мешканець Дніпровського району, котрий «продав» зловмиснику свій телефон. Шахрай запевнив чоловіка, що перерахував гроші за товар показав йому відповідне смс-повідомлення.

Зрештою, працівники кримінальної поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів та встановили особу шахрая. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини місцевий мешканець, 2000 року народження.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру, а Жовтневий суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до трьох років ув’язнення.
Добавлено: 25-05-2023, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх