СБУ повідомили про підозру у колабораційній діяльності колишньому скандально відомому керівнику міліції у Запорізькій області

Служба безпеки України повідомила про підозру одному із колишніх керівників міліції у Запорізькій області, який перейшов на бік ворога.

Про це повідомили у Запорізькій ОДА із посиланням на Службу безпеки України.

Співробітники спецслужби встановили особу підозрюваного, який з початку широкомасштабного вторгнення пішов на співпрацю з окупантами. Ним виявився колишній заступник начальника главку міліції в Запорізькій області, якого було звільнено через корупційний скандал у 2013 році.

Зазначається, що від початку широкомасштабного вторгнення рф зрадник переїхав до Бердянська. Саме там окупаційна влада призначила фігуранта на керівну посаду до фейкового органу – «межрайонную инспекцию федеральной налоговой службы россии по Запорожской области».

«Перебуваючи на посаді з липня минулого року, ексміліціонер набрав особовий склад, з таких саме зрадників та колаборантів. Їх було наділено повноваженнями діяти від імені фейкового правоохоронного органу та виконувати завдання зі збору податків з місцевих підприємств та комерційних структур. Зібрані гроші в подальшому йшли на фінансування окупаційних військ. За даними слідства  працівники вказаного органу фабрикують проти підприємців фейкові «кримінальні провадження» із вигаданими «доказами», а також за вказівками окупаційної влади «віджимають» приватний бізнес у місцевих підприємців», – йдеться у повідомлені.

Колаборанту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.
Добавлено: 15-06-2023, 12:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх