СБУ викрили мешканця Бердянська, який збирав розвіддані про аеродроми та персональні дані українських військових льотчиків

Контррозвідка Служби безпеки викрила російського агента, який допомагав вербувати на сторону ворога українських льотчиків. За даними слідства, зрадником виявився військовий пілот у відставці з Бердянську.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

На початку повномасштабної збройної агресії, чоловік вийшов на одного з командирів 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку зс рф, з яким раніше навчався в льотному училищі. Зрадник добровільно запропонував росіянину допомогу у війні проти України.

Зазначається, що колаборант збирав персональні дані про пілотів Повітряних сил ЗСУ, зокрема про тих, які мають практичний досвід управління літаками Miг-29, CУ-24, СУ-25, СУ-27, Ан-26 та Іл-76, а також вертольотами Мі-8 та Мі-24.

«За оперативними даними, ці відомості рашисти планували використати для спроб вербування українських льотчиків на користь країни-агресора», – йдеться у повідомлені.

Наразі фігурант переховується у тимчасово окупованому місті Бердянськ, що у Запорізькій області. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).
Добавлено: 20-06-2023, 14:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх