рф має відповісти за вбивство двох підлітків у Бердянську - Лубінець

Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росія має понести відповідальність за вбивство двох підлітків у тимчасово окупованому Бердянську, а вбивці мають бути засуджені.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"А весь світ має зрозуміти – щоденно на окупованих територіях порушуються права людини. І поки Україна не поверне свої території це буде продовжуватися й продовжуватися", - йдеться у повідомленні.



Організація "Медійна ініціатива за права людини" проведе власне детальне розслідування обставин убивства двох підлітків. Вони займалися їхньою справою з осені минулого року.

"Наразі ми бачимо багато неспівпадіння у фактах, часі, одязі. Тіл хлопців батьки ще не бачили. Натомість рідних з учорашнього вечора мучать допитами і обшуками. Це дає підстави ставити під сумнів основну версію слєдкома про напад на поліцейських. Принаймні батьки Тіграна і Микити вважають, що вся ця перестрілка, передсмертне відео - це постановка для того, щоб убити хлопців", - написала координаторка МІПЛ Ольга Решетилова.

За її словами, українські слідчі органи порушили кримінальне провадження за фактом убивства дітей. Вони співпрацюють зі слідством і надають усю наявну в них інформацію.

Раніше ми вже писали із посиланням на МІПЛ, що двох підлітків із тимчасово окупованого Бердянська росіяни звинувачували у підготовці диверсій, через що їм загрожував арешт та показове судилище. Початок цієї історії був у вересні минулого року, коли окупанти викрали Тіграна з дому і пʼять днів жорстоко катували.
Добавлено: 26-06-2023, 09:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх