У Запоріжжі відпрацьовується план евакуації населення у випадку аварії на ЗАЕС

Фото: Panoptikon

Станом на 26 червня ситуація на Запорізькій атомній електростанції в нормі, однак у Запорізькій області продовжують відпрацьовувати план евакуації населення у випадку аварії.

Про це сьогодні на брифінгу розповів очільник ЗОВА Юрій Малашко, передає "Panoptikon".

"Варто заспокоїти людей, що наразі немає ніякої евакуації та загроз на ЗАЕС, але ми маємо бути готовими до будь-яких подій. Тим паче, коли ми знаходимся за 30 км від лінії розмежування", - сказав він.

Так, наразі в ОВА розробляють план майбутніх дій та проводять теоретичні і практичні навчання.

Зазначається, що у разі аварії на ЗАЕС зона потенційного ураження становитиме 50 км. Туди потрапляють два райони Запоріжжя (Хортицький і частина Дніпровського), Долинська та частина Біленьківської громад. Загалом це 138 тис. населення.

"Вже є пункти евакуації, куди будуть направляти людей. У нас є необхідні домовленості із залізницею та з приватними перевізниками. Здебільшого евакуація буде відбуватись особистим транспортом. Це близько 2 тис. автомобілів, які можуть виїхати. Які сили та засоби у нас можуть бути задіяні ми побачимо ще під час навчань. Із керівниками інших областей було домовлено щодо прийому наших людей у разі необхідності", - додав Малашко.

Варто зауважити, що на сайті ЗОВА більш детально вказано поради щодо дій громадян у перші години аварії та підготовки до евакуації.
Добавлено: 26-06-2023, 16:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх