В СБУ повідомлено про підозру 9 особам, які причетні до створення псевдоохоронного органу у Бердянському районі

Служба безпеки України за результатами слідчо-оперативних заходів встановила особи 9 колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами так званого «Чернігівського відділення поліції УВС по м. Бердянську та Бердянському районі ГУМВС по Запорізькій області».

Про це з посиланням на СБУ повідомили в пресслужбі Запорізької ОВА.

Слідство встановило, що наприкінці квітня 2022 року, мешканець Донецької області переїхав до Бердянська та добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Згодом його було призначено на посаду виконувача обов’язків начальника «уголовного розыска».

«Так званий правоохоронний орган сформовано переважно з колишніх співробітників органів МВС, які зрадили присязі народу України, або були звільнені за службовою невідповідністю –  хабарництво, пияцтво тощо», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що перебуваючи на посаді, зрадник брав участь у репресіях проти місцевих жителів для придушення руху опору в регіоні. Крім того, фігурант доповідав окупантам про місцевих з проукраїнською позицією.

Слідчі УСБУ в Запорізькій області кваліфікували дії колаборанта та 8 його підлеглих  за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Співучасникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.
Добавлено: 3-07-2023, 13:05
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх