Генератори, ліки, гуманітарна допомога: як німецька організація Blau-Gelbes Kreuz допомагає Запоріжжю

Генератори, ліки, гуманітарна допомога: як німецька організація Blau-Gelbes Kreuz допомагає Запоріжжю

Німецько-українське об'єднання Blau-Gelbes Kreuz (“Синьо-жовтий хрест”) виникло у німецькому місті Кельн як реакція на російську агресію 2014 року. З того часу організація системно надає різноманітну гуманітарну допомогу українцям, постраждалим від війни. Одним зі знакових став проект “Канікули без війни”, який надавав можливість дітям, чиї сім'ї постраждали від бойових дій, провести два тижні в Німеччині, подалі від жахів збройної агресії.

В 2022 році після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Blau-Gelbes Kreuz ще більш активно долучилася до допомоги нашим співгромадянам. Організація проводить публічні заходи в Німеччині для привернення уваги до війни, допомагає біженцям та направляє в Україну гуманітарні вантажі, обладнання, автотранспорт тощо.
В квітні цього року Blau-Gelbes Kreuz почав співпрацю із запорізькою організацією Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця». Про це “Паноптикону” розповіла очільниця Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця» та відома запорізька волонтерка Олена Сопіна.

Вона відзначає, що за ці неповні 4 місяці Запоріжжя та вільна частина Запорізької області, в першу чергу - медичні заклади регіону, отримали потужну підтримку німецьких партнерів.
Зокрема, як розповідає, керівник амбулаторії №9 «Центру первинної медико-санітарної допомоги №2» Ірина Клець, заклад отримав від Blau-Gelbes Kreuz ліки для серцево-судинної системи, антибіотики, протизапальні препарати. Ці медикаменти, які стали дефіцитними у кризовий для країни період, стануть у нагоді як мешканцям Запоріжжя, так і численим мешканцям Донецької, Луганської та Херсонської областей, яких війна змусила шукати притулку в нашому місті.

Як повідомила запорізька лікарка Наталя Макіша, медичні заклади міста отримують від Blau-Gelbes Kreuz також перев'язувальні матеріали, антибіотики, кровоспинні засоби. Все це є критично важливим саме в нашому місті, оскільки воно є прифронтовим, та саме тут надають допомогу сотням наших захисників.

Окрім згаданих медичних закладів, організація Blau-Gelbes Kreuz надала медикаменти, засоби гігієни, генератори у Запорізький військовий госпіталь, 5-у та 9-у міські лікарні, 5-у міську дитячу лікарню, медичні заклади прифронтових громад.

Як зазначає голова Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця» Олена Сопіна, крім допомоги медикам, Blau-Gelbes-Kreuz на Запоріжжі також передав українським захисникам тактичні рюкзаки, ліки, генератори та позашляховик. А малозабезпечені родини, дитячі будинки та переселенці отримали від німецько-українського об'єднання одяг, взуття, їжу, постільну білизни, іграшки.
“Величезна подяка керівникам німецького фонду Blau-Gelbes Kreuz e.V. м.Кельн, які дуже оперативно реагують на все, що відбувається в Україні, зокрема в Запорізькій області, і організовують доставку гуманітарної допомоги”. - додає Олена Сопіна.
Добавлено: 30-07-2023, 15:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх