Збирав розвіддані для ворога у Telegram: на Запоріжжі проросійському блогеру з Василівки повідомлено про підозру у держраді

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (за ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що від початку повномасштабного вторгнення, 30-річний житель Василівки створив власний телеграм-канал у якому активно підтримувати та виправдовувати російську агресію. Наразі аудиторія каналу становить понад 10 тис. осіб.

У своїх публікаціях чоловік закликав підписників зливати інформацією про місця дислокації та пересування підрозділів ЗСУ, повідомляти результати обстрілів цивільної та критичної інфраструктури Запоріжжя та області тощо. Крім того, закликав вербував охочих співпрацювати із ворогом.

«Пізніше підозрюваний взагалі передав контроль та управління профілем представнику країни-агресора. Це надало ворогу можливість оперативно вербувати проросійськи налаштованих громадян для розвідувально-підривної діяльності проти України», ― йдеться у повідомлені.

Наразі триває досудове розслідування.
Добавлено: 21-08-2023, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх