Трьом «високопосадовцям» з окупованого Мелітополя повідомлено про підозру у держраді

Слідчі управління СБ України в Запорізькій області повідомили про підозру ректору так званого «федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего образования «Мелитопольский государственный университет» та двом його поплічникам.

Про це передає ЗОВА посилаючись на УСБУ в Запорізькій області.

Зрадниками виявились колишній викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ та двоє чинних працівників Таврійського державного агротехнологічного університету. З початком окупації міста колаборанти добровільно пішли на співпрацю з ворогом та обійняли посади у новоствореному вищі.

Слідство встановило, що «ректор», «начальник відділу молодіжних ініціатив» та «проректор з міжнародних зав’язків» впроваджували наративи агресорів серед молоді, організовували і проводили заходи політичного характеру та схиляли студентів до безпосередньої співпраці з окупантами.

«Для підвищення «іміджу» держави-агресора колаборанти провели низку пропагандистських заходів, серед яких проведення підготовленого представниками російської федерації за сприяння ПП «ЕДИНАЯ РОССИЯ» написання диканту проросійського спрямування під назвою «Диктант Победы» – Международный исторический диктант на тему событий Великой отечественной войны», загальний зміст якого був спрямований на виховання молоді на тимчасово окупованих територіях України, у межах російської патріотичної ідентичності, а також проведенням політичних заходів пов’язаних з публічним вітанням місцевого населення у зв’язку із початком проведення референдуму щодо приєднання тимчасово окупованих міст України до складу держави агресора рф з подальшим висвітленням вказаних заходів на каналах проросійського спрямування у соціальному месенджері «Telegram» та у всесвітній мережі Інтернет», ― йдеться у повідомлені.

Слідчі кваліфікували дії колаборантів за ч. 3 ст. 28 ч. 6 ст. 111-1 (організація та проведення заходів політичного характеру у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України.

Наразі колаборанти перебувають на окупованій території Запорізької області.
Добавлено: 21-08-2023, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх