рф розпочала наступ на Луганщині – ISW

Російські війська відновили ініціативу в Україні та почали черговий великий наступ у Луганській області. Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни.

Темп російських операцій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганської області помітно зріс протягом останнього тижня. Крім того, про це сигналізують російські джерела, котрій ширять інформацію про атаку росіянами українських оборонних рубежів та про незначне просування вздовж кордону Харківської та Луганської областей, зокрема на північний захід від Сватового біля Куп’янська та на захід від Кремінної, повідомляють в ISW.

рф розпочала наступ на Луганщині – ISW


«Частини кількох полків 144-ї та 3-ї мотострілецьких дивізій (20-та загальновійськова армія, Західний військовий округ) та полк 90-ї танкової дивізії (Центральний військовий округ) за підтримки частин 76-ї повітряно-десантної дивізії та невстановлених частин Південного військового округу проводять наступальні операції вздовж усієї лінії Сватове-Кремінна і, за наявними даними, наступають на українську оборону», — написали аналітики.

Аналітики відзначають, що залучення до наступальних операцій у цьому секторі принаймні трьох великих російських дивізій, вказує на початок наступ, навіть якщо українські сили не дають російським військам досягти значних успіхів.

Однак, в ISW наголошують, що російський наступ, ймовірно, не досягнув свого повного темпу.

«Російське командування поки що не направило частини 2-ї мотострілецької дивізії (1 гвардійська танкова армія Західного військового округу), яка в січні після дислокації в Білорусі перекинулася в Луганську область. Російські війська поступово починають наступ, але його успіх не є неминучим або визначеним заздалегідь. Хоча російські сили в Луганській області зараз мають ініціативу, повна прихильність цих сил може призвести до їх остаточної кульмінації вздовж лінії Сватове-Кремінна, не досягнувши своїх цілей захоплення всієї Луганської та Донецької областей», – йдеться у звіті.

Ця кульмінація, ймовірно, дасть вікно можливостей для українських сил, щоб використати їх у власному контрнаступі.

Добавлено: 9-02-2023, 10:21
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх