На ТОТ Запорізької області окупанти створили інформаційний вакуум, ― Федоров

Фото ілюстративне: Getty Images

У Запорізькій області ворог обмежує доступ до зв’язку та прослуховує приватні розмови місцевих мешканців.

Про це, 11 вересня, в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За словами Федорова, ворог намагається організувати інформаційний вакуум та посилити пропаганду, щоб контролювати мешканців тимчасово окупованих територій. Для цього росіяни впроваджують контроль мобільного зв’язку та інтернету.

«Вони майже не змогли перелаштувати вишки одного з українських мобільних операторів. Саме тому вони сьогодні намагаються масово наставити нові вишки мобільного зв’язку. Ми розуміємо на 100%, що весь мобільний зв’язок, який ерефія там організує ― прослуховується та фіксується», ― зазначив Федоров.

Федоров стверджує, що таким чином окупанти планують виявити лояльних до України людей та застосувати до них жорсткі заходи. Крім того, міський голова Мелітополя додав, що росіяни хочуть заборонити використання VPN, щоб обмежити доступ до соціальних мереж та українських сайтів.

«Вони почали контролювати і майже заборонили використовувати VPN. В рашистському недоінтернеті немає гуглу, фейсбуку та інших соціальних мереж або месенджерів. Саме таким чином ворог намагається повністю контролювати все, що відбувається на тимчасово окупованій території. Саме тому ми звертаємось до наших мешканців ― виїжджати з тимчасової окупації, тому що ніхто не може гарантувати безпеку на ТОТ», ― повідомив міський голова.
Добавлено: 11-09-2023, 13:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх