У Запоріжжі громадські організації об'єдналися для кращої допомоги мешканцям області

26 вересня у Запоріжжі презентували громадську спілку «Альянс громадянських ініціатив», до якої увійшли 5 організацій (БФ «Волонтерський Центр Народна Допомога», БФ «Козацькі Справи», ГО «ЕМ42», ГО «Перший Волонтерській», ГО «Теплі долоні Україна»)

За словами засновників спілки, об'єднання націлене на розширення гуманітарної допомоги та системного розв'язання проблем вразливих груп міста.
У Запоріжжі громадські організації об'єдналися для кращої допомоги мешканцям області


Наталія Єльцова, співзасновниця спілки, розповіла про 5 нагальних проблем у сфері гуманітарної діяльності у м.Запоріжжі, над якими буде вестися основна робота.


«У місті є велика кількість людей, що незабезпечені системною гуманітарною допомогою, бо не є мешканцями Запорізької області. На разі немає волонтерського хабу, який би опікувався потребами цих людей. Для того, щоб розв'язувати цю проблему, ми збираємо дані стосовно громадян зі статусом ВПО у Запорізькій області, що переїхали з інших областей. База даних вже існує, доповнюється та актуалізовується. Зараз ведеться активна гуманітарна підтримка цієї групи населення», – розповіла Наталія Єльцова.


У громадській ініціативі наголошують, що співпрацюють з соціальними службами, ОСББ та активними мешканцями районів, щоб вести перевірену статистику вразливих верств населення та допомагати в їх потребах.

На зустрічі також були представники інших організацій, зокрема президент YMCA України в Запорізькій області Юрій Білий.


«Люди, які звертаються до «Альянсу громадянських ініціатив» тепер отримують не тільки консультаційну інформацію, вони також можуть отримати завдяки партнерам спілки весь спектр необхідних послуг. В перше чергу – це надання медичних послуг, психологічної підтримки та пошуку робочого місця», – зазначив Юрій Білий.


Презентація завершилася підписанням декларацій про співпрацю та партнерство між запорізькими організаціями та «Альянсом громадянських ініціатив».
Добавлено: 27-09-2023, 14:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх