У Запоріжжі реконструюють площу Вернадського: яка вона буде виглядати (ФОТО)

Після закінчення війни відбудеться реконструкція площі у центрі Запоріжжя.



Як повідомляє секретар Запорізької міської ради, майбутня реконструкція площі Вернадського (колишня Пушкіна) буде реалізована після закінчення війни. Оновлення площі здійснюватиметься за кошти нашого земляка, ідейного ініціатора створення громадської організації «Асоціація Ноосфера» та інжинірингової школи Ноосфера, мецената Макса Полякова.

Проєкт реконструкції площі вже розроблено. Для його подальшого втілення в життя між міськрадою та «Асоціацією Ноосфера» підписано Меморандум про співпрацю.



"Раді вітати такі чудові ініціативи та завжди готові до співпраці з усіма, хто має ідеї щодо майбутнього розвитку нашого міста", - написав Анатолій Куртєв.




Хто такий Максим Поляков


Максим Валерійович Поляков — міждународний підприємець українського походження, видатний діяч, меценат та засновник компаній у космічній та ІТ галузях. Серед найбільш відомих його проєктів — аерокосмічна компанія Firefly Aerospace, міжнародна група проектів Noosphere та компанія EOS Data Analytics.

Firefly Aerospace — один з наймасштабніших приватних космічних проєктів. Компанія займається розробкою надлегких ракет-носіїв для транспортування невеликих супутників на навколоземну орбіту. Головна мета компанії — зробити космос доступним для приватного сектору коштом впровадження новітніх технологій та зниження витрат на запуски.

З 2018 року Firefly Aerospace щільно працює в урядових програмах Сполучених Штатів: є учасником програми NASA з освоєння Місяця, є флагманом програми Launch Services Program з транспортування малих супутників на орбіту Землі, та співпрацює з ВПС США.

У 2021 році Firefly Aerospace провела дебютний запуск першої приватної ракети Alpha, що мала на меті вивести на орбіту Землі малі супутники за програмою DREAM. Через технічну похибку у роботі одного з двигунів запуск ракети було припинено через систему екстреної зупинки польоту.

У 2022 році Максим Поляков заявив про передачу своєї частки у корпорації американським партнерам. Цей вимушений крок бізнесмен зробив у відповідь на вимогу уряду США, який не вітає перебування стратегічно важливих підприємств у власності іноземних громадян.

Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 10-10-2023, 11:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх