Шахраї привласнили 4 млн. гривень, які отримала запоріжанка у зв’язку із загибеллю чоловіка на війні (ФОТО)

Підозрювані допомогли шахраям заволодіти майже 4 млн гривень матеріальної допомоги, яку жінка отримала від держави у зв’язку із загибеллю чоловіка на війні.


Як повідомляє пресслужба Кіберполіції України, правоохоронці встановили осіб, причетних до злочину, – це мешканці Дніпропетровської, Волинської та Черкаської областей віком від 18 до 21 року. Молодики з корисливих мотивів надали шахраям свої дані з метою реєстрації ФОП та онлайн-акаунтів на криптобіржах для подальшого використання у злочинних оборудках.

Встановлено, що шахраї зателефонували вдові військовослужбовця ЗСУ під виглядом оператора мобільного зв'язку. Зловмисники переконали запоріжанку надати конфіденційну інформацію про її фінансовий номер і на деякий час вимкнути телефон. Потім замовили в оператора мобільного зв’язку послугу відновлення сім-карти.

У такий спосіб шахраї отримали доступ до онлайн-банкінгу жінки. На її рахунку знаходилося майже 4 млн грн, які жінка отримала у якості матеріальної допомоги від держави у зв’язку із загибеллю чоловіка на війні.

У подальшому через зареєстровані на підозрюваних ФОП та електронні облікові записи шахраї вивели депозит жінки на підконтрольні рахунки.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів у трьох областях України. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки.

Зловмисникам, які надали шахраям свої дані для використання у злочинній діяльності, оголошено про підозру. Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до цього правопорушення.





Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 11-10-2023, 13:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх