Жителька Запоріжжя втратила понад 30 тис. грн через шахрайські дії

За даними поліції, на гачок аферистів потрапила 52-річна жителька Запоріжжя. Вона втратила понад 30 тис. грн через шахрайські дії.

Про це сьогодні, 30 серпня, повідомили в пресслужбі ГУНП в Запорізькій області.

Правоохоронці зазначають, що на сьогодні одним з найпоширенішим видом онлайн-шахрайства є фішинг - отримання логіна та пароля користувача з метою подальшого використання його особистих даних. Як приклад, шахраї можуть видавати себе за покупців:

"Псевдопокупець за оголошенням зв’язується з продавцем в месенджері, цікавиться товаром та пропонує оформити доставку через послугу доставки майданчика оголошень. Після чого надсилає посилання на фішінгову сторінку, імітуючу офіційний сайт платформи оголошень".

Потім, як зазначили в поліції, від продавця вимагається ввести дані банківської картки для отримання грошей за товар. Однак замість одержання грошей, він передає дані своєї банківської картки шахраю, який різними способами використовує кошти на рахунку потерпілого, у тому числі й кредитні.

За схожою схемою на гачок аферистів і потрапила мешканка Запоріжжя. Жінка перейшла за посиланням, але грошей так і не отримала, а згодом виявила, що з її рахунку зникли близько 35 тисяч гривень.
Добавлено: 30-08-2023, 10:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх