Росіяни розганяють фейк, що Україна бомбить ЗАЕС та «хоче влаштувати ядерний Армагеддон»

Росія не втомлюється розпровсюджувати фейкову інформацію про Україну.


Так, росЗМІ розповсюджують інформацію про те, що керівник Головного управління розвідки Міноборони України Буданов зізнався про те, що «Україна бомбить Запорізьку АЕС» і «хоче влаштувати ядерний Армагеддон» для шантажу всього світу. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та спростовує фейк.

Правда у тому, що у жовтневому інтерв’ю виданню NV Буданов та його колеги розкрили подробиці деяких спецоперацій військової розвідки. Наприклад, про спроби ЗСУ деокупувати Запорізьку АЕС. Про це раніше писав Паноптикон.

Так, українські військові тричі висаджувалися на лівому березі Дніпра неподалік Енергодара для створення плацдарму для деокупації міста та Запорізької атомної станції. Операції завершилися невдачею, але зірвали плани рф підключити ЗАЕС до своєї енергосистеми.

Жодних «зізнань» про те, що Україна нібито «бомбила» станцію представники розвідки не робили.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки відзначили, що спроби українських Сил оборони вибити окупантів не є «злочином» – Україна використовує своє законне право на самооборону відповідно до 51 статті Статуту ООН.
Добавлено: 16-10-2023, 23:29
1

Похожие публикации


Комментарии (1)

avatar
0
#1 Roman

Я и не сомневаюсь так как они сделали с хгс херсонской гэс так же будет и заэс   эти твари ихние фейки  они могут сделать реальностью

Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх