Нардеп та голова Запорізької ОВА вимагають посилення покарання за зачинені укриття

Вчора начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко вчергове порушив тему доступності укриттів та відповідальності балансоутримувачів за закриті укриття під час повітряних тривог.


Очільник ОВА звернувся до народних депутатів з проханням якнайшвидше підняти цю тему на національному рівні.

"Незалежно від партії, фракції, звертаюся до всього депутатського корпусу Верховної Ради України. В першу чергу - до народних депутатів із Запорізької області щодо невідкладного розгляду в сесійній залі змін у чинне законодавство України в частині посилення адміністративної та кримінальної відповідальності до балансоутримувачів фондів захисних споруд", - звернувся Малашко до депутатів.


Сьогодні запорізький нардеп Геннадій Касай мав зустріч з головою Запорізької ОВА. Вони обговорили безпекову ситуацію, дії місцевої влади, порушення вимог до роботи та облаштування укриттів. Про це розповів депутат на своїй сторінці у Facebook.

"Питання — одне з ключових. У прифронтовій області ціна недбальства, безвідповідальності, халатності — людські життя. Особисто добре знайомий з темою роботи укриттів: залучив гроші благодійників на облаштування сучасних укриттів у двох запорізьких школах, разом з колегами домовлявся про виділення додаткових 100 млн грн на укриття та бомбосховища регіону, зараз вивчаю питання передачі великого бомбосховища на вул. Перемоги на баланс міста тощо. Але системну проблему також треба вирішувати системно", - написав Касай.

Запорізький народний депутат зауважив, що підтримує пропозиції голови ОВА та спільно будуть працювати над відповідними законодавчими змінами. Так, на розгляді Верховної Ради знаходиться відповідний законопроект 9362, який вже пройшов профільний Комітет з питань правоохоронної діяльності та навіть був включений у порядок денний, але досі так і не надійшов на голосування у першому читанні.



Як відомо, у двох школах Запоріжжя завершилося облаштування укриттів, які були відремонтовані та оснащені всім необхідним за кошти благодійного фонду. Під час ремонту в укриттях навчальних закладів був проведений капітальний ремонт стін, стелі та підлоги, облаштування санвузлів, яких раніше не було, встановлення системи вентиляції, забезпечення водопостачання. Також для приміщень закупили все необхідне: парти, стільці, монітор, кінопроєктор. Одне з укриттів вже використовують вчителі для дистанційного онлайн-навчання.

Крім того,як писав раніше "Паноптикон", на обладнання, поточний та капітальний ремонти укриттів та бомбосховищ (зокрема у навчальних закладах) в Запорізькій області будуть виділені додаткові кошти — приблизно 97 млн грн.

Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 24-11-2023, 22:44
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх