У Запорізькій області запрацювала інтерактивна мапа доступних укриттів на території регіону

Скріншот мапи діючих сховищ на території Запорізької області

У Запорізькій області триває перевірка доступу до найпростіших укриттів та розробка інтерактивної мапи діючих захисних споруд на території регіону.

Про це на брифінгу 22 червня розповів очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

"Ми розробили інтерактивну карту, де кожна людина може переглянути найближче укриття та у якому воно стані. Там вказуватимуть лише ті укриття, які точно відкриті. Посилання на інтерактивну карту знаходиться на сайті ЗОВА", - сказав він.

Однак чіткої відповіді на те, чи всі відкриті сховища належно облаштовані, ми так і не отримали.


Наразі перевірки доступу до укриттів ще тривають. Зазначається, що за два тижні до ОВА надійшло 86 звернень від громадян щодо зачинених сховищ.

"Щодо притягнення до відповідальності, то разом з прокуратурою і поліцією вже є певні заходи в цьому напрямку. Більше того, є вже відкриті справи щодо керівників ОСББ, які порушують вимоги доступу до укриттів", - зазначив посадовець.

Також на брифінгу обговорили створення альтернативних укриттів замість тих, що не відповідають вимогам.

"На сьогодні деякі укриття не відповідають вимогам і вже втрачено час і можливість їх своєчасно відновити чи відкрити. Таким чином було надано доручення всім керівникам громад, щоб до 25-го червня вони знайшли альтернативні укриття і внести їх до реєстру. Вони обов'язково мають знаходитись у місцях масового перебування людей. Стосовно наявних укриттів будемо чекати експертні висновки щодо відповідності до вимог", - розповів Малашко.

За попередніми даними, до 25 червня ревізії укриттів мають вже завершитись.

"Ще одна із нововведень - це програма екстреного мобільного сповіщення. Кожен мешканець Запорізької області буде отримувати смс-повідомлення під час повітряної тривоги. Тестування буде поведене на цьому і на наступному тижні", - додав очільник ОВА.

Раніше ми повідомляли, що на другий рік повномасштабної війни в Запорізькій області 53% захисних споруд виявились зачиненими, або непридатними для укриття.
Анастасія Чобліна
Добавлено: 22-06-2023, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх