У Запоріжжі створено науково-експертну екологічну раду

З метою створення якісного підходу до планування та реалізації регіональної екологічної політики Департамент захисту довкілля ЗОДА ініціював створення постійно діючого консультативно-дорадчого органу - науково-експертну екологічну раду (Екорада).


Як інформує пресслужба ЗОВА, до складу Ради увійшли представники органів місцевого самоврядування, профільних наукових, науково-технічних установ, провідних ВНЗ, що займаються підготовкою спеціалістів-екологів, уповноважені представники державних установ природоохоронного напрямку, виробничих підприємств та громадськість. Очолює Екораду перший заступник голови ЗОДА – Мовчан Руслан Володимирович.

Метою роботи Екологічної ради є вирішення найважливіших для регіону екологічних проблем, що потребують комплексного підходу та системної координації діяльності служб і відомств у сфері екології й природокористування. Серед основних завдань є консолідація зусиль органів влади, промислових підприємств, науковців і громадськості у вирішенні питань охорони довкілля на засадах партнерства та відкритості.

Був намічений орієнтовний план роботи Екоради на 2024 рік, та визначені першочергові питання – стан якості повітря в м. Запоріжжя та розробка реальних заходів у Програмі поетапного зниження викидів, механізми регулювання якості повітря під час несприятливих метеоумов (НМУ), необхідність проведення наукових досліджень щодо впливу пересувних джерел забруднення повітря, питання озеленення та догляду за зеленими насадженнями міста, виконання скрінінгових досліджень якості води водойм регіону.

Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 30-11-2023, 20:47
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх