Представники МАГАТЕ приїхали в Енергодар для оцінки наслідків так званої атаки БПЛА, про яку заявляли росіяни

Для перевірки безпеки на ЗАЕС під керівництвом окупантів, Енергодар відвідали експерти з МАГАТЕ.

Співробітники міжнародного агентства з атомної енергії поїхали в тимчасово окупований Енергодар для оцінки наслідків нібито атаки БПЛА, про яку заявляла росія. Про це повідомили на сайті МАГАТЕ в пресрелізі 16 лютого.

Команда МАГАТЕ подала запит на доступ і поїхала до Енергодара 15 лютого, оскільки росіяни  «попередили», що чотири безпілотники атакували Енергодар.

Експертів пустили до двох з чотирьох імовірних місць прильоту. Одне з них – будівля міської ради Енергодара, на якій помітили значні пошкодження фасаду та вікна будівлі, але, у звіті зазначають, що не помітили
«жодних залишків безпілотника, який, як повідомляється, був вилучений, і тому не змогла підтвердити, чи були пошкодження, які спостерігалися, безпосередньо пов’язані з атакою безпілотника, чи є наслідком пошкоджень, отриманих раніше».

Другим місцем, куди пустили команду МАГАТЕ, став шкільний сад – у будівлі помітили розбите вікно та не побачили залишків безпілотника. Окупанти повідомили екмпертам, що видалили БПЛА до їхнього прибуття.

Фото: ілюстративне | Енергоатом
МАГАТЕ, ЗАЕС, окупація, Енергодар, Запорізька область, небезпека, російсько-українська війна, Новини України
Добавлено: 19-02-2024, 23:44
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх