10 років тому запоріжці зібралися на площі біля фонтанів для вшанування пам'яті Небесної Сотні | Фото

Щоб вшанувати пам'ять українців, які віддали свої життя, запоріжці вийшли на міську площу 20 лютого 2014 року.

20 лютого 2014 мешканці Запоріжжя зійшлися на міську площу. «Небесна Сотня» стала важливою частиною боротьби Революції Гідності. Ці моменти документувала у фільмі команда запорізьких журналістів від ТБ Січемо.
Фото: Люди вшановують пам'ять «Небесній Сотні» 20 лютого 2014 року. Скриншот фільму «Запоріжжя. Майдан. Революція гідності» | Youtube

До стрічки ввійшли архівні кадри запорізького Майдану з 1 грудня 2013 по 2 березня 2014 року. Люди запалювали і ставили свічки як символ пам'яті запоріжців, що постраждали під час розгону Майдану проросійськими силовиками.
10 років тому запоріжці зібралися на площі біля фонтанів для вшанування пам'яті Небесної Сотні | Фото

Всього силовики вбили 107 українців, назавжди в Небесній Сотні Сергій Синенко й Василь Сергієнко із Запоріжжя та Максим Горошишин із села Басань Пологівського району, – передавав Паноптикон.

Під час Революції Гідності було 47 затриманих на Запорізькому Майдані, з них – лише дві людини з області, інші народилися в Запоріжжі, – говорив Володимир Максимов.

Водночас у 2014 році проросійсько налаштовані люди називали містян, які підтримували Революцію Гідності, бандерівцями, натякаючи на походження з Заходу України
Фото: Скриншоти фільму «Запоріжжя. Майдан. Революція гідності» | Youtube
Небесна Сотня, пам'ять, 20 лютого, Майдан, Революція Гідності
Добавлено: 21-02-2024, 20:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх