Запорізький нардеп: «Можливе призупинення повноважень Запорізької облради — закономірний наслідок двох років бездіяльності»

Вчора комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав законопроект про тимчасову — на час воєнного стану — передачу повноважень від Запорізької облради до Запорізької обласної військової адміністрації.



Цю інформацію в коментарі «Паноптикону» підтвердив запорізький народний депутат Геннадій Касай, який працює в «оборонному» комітеті парламенту.

Зазначимо, Верховна Рада має право передати на час воєнного стану всі повноваження місцевої ради до відповідної військової адміністрації. Після завершення воєнного стану повноваження ради поновлюються або, якщо термін повноважень ради закінчився, оголошуються вибори. Як правило, такий захід застосовується до рад, які під час повномасштабного вторгнення не працюють, не мають достатньої кількості чинних депутатів або мають велику кількість колаборантів та представників заборонених партій. Як повідомляв «Паноптикон», Запорізька обласна рада не може зібратися на сесії з березня 2022 року.

Проект постанови парламенту про призупинення повноважень Запорізької обласної ради знаходиться у Верховній Раді з весни 2023-го.

В коментарі «Паноптикону» запорізький народний депутат Геннадій Касай зазначив, що призупинення повноважень облради не торкнуться звичайних держслужбовців чи лікарів та вчителів закладів, підпорядкованих облраді.

Це не лише законне право парламенту, а давно назріла потреба — я публічно неодноразово закликав колег-парламентарів ухвалити це рішення щонайменше рік тому!

Зазначу, що у разі ухвалення законопроекту Запорізькій обласній військовій адміністрації будуть підпорядковані і апарат обласної ради, і об’єкти спільної власності територіальних громад, і комунальні заклади, установи, підприємства — зокрема в галузях освіти, соціального захисту, охорони здоров'я, захисту дітей. Отже вони продовжуватимуть свою роботу — і рядовим держслужбовцям, лікарям та педагогам закладів обласного підпорядкування ніщо не загрожує! Навпаки — їх діяльність та співпраця з обласною владою в такому випадку стане більш зрозумілою та узгодженою.

Втім, і для керівництва ради, і для депутатського корпусу втрата повноважень буде закономірним наслідком діяльності (а точніше — бездіяльності) протягом останніх двох років!
Добавлено: 5-03-2024, 11:43
1

Похожие публикации


Комментарии (1)

avatar
0
#1 Marko
sujet dissertation philosophie demonstration dissertation korrekturlesen kosten

Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх