Повноваження Запорізької облради передадуть до обласної військової адміністрації — парламент ухвалив постанову

Сьогодні Верховна Рада 236 голосами підтримала постанову про «призупинення» повноважень Запорізької обласної ради. На час воєнного стану та у «перехідний» період після нього ці повноваження буде здійснювати Запорізька обласна військова адміністрація та її начальник Іван Федоров.



Про це «Паноптикону» повідомив запорізький народний депутат Геннадій Касай, який працює в Комітеті ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

«Ця постанова була внесена до парламенту президентом України, підтримана вищим військово-політичним керівництвом держави, підтримана нашим комітетом. А головне — ухвалення цієї постанови давно чекають мешканці Запоріжжя та Запорізької області. І я неодноразово закликав до цього колег-депутатів: публічно та особисто.

З перших днів повномасштабної агресії Росії проти України Запорізька область опинилася фактично на передовій. В цих складних умовах Запорізька обласна рада, на жаль, не змогла виконати свої обовʼязки перед мешканцями регіону. З березня 2022 року депутати не змогли провести жодної сесії через відсутність кворуму, адже деякі депутати обласної ради виїхали за кордон, а деякі втратили мандати через державну зраду.

Обласна рада фактично не діяла в умовах воєнного стану, не приймала рішення, важливі для оборони та життя області.
До чого це призводило?

- Відсутня чітка координація дій у сфері оборони та безпеки всіх органів влади області;
- Неможливо ефективно управляти роботою комунальних закладів і установ: інтернатів, лікарень, дитячих будинків, училищ;
- Бюджетний процес Запорізької області фактично відсутній. Це ставить під загрозу фінансування важливих сфер життя області: охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, відбудову тощо.

Війна – це надзвичайна ситуація, яка потребує надзвичайних заходів»
Добавлено: 21-03-2024, 12:49
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх