У СБУ затримали жінку, яка коригувала удари по Запоріжжю

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Запоріжжі агентку фсб, що шпигувала за співробітниками СБУ та намагалася встановити точні координати підприємств, що задіяні в оборонно-промисловому комплексі України, щоб коригувати ракетні удари. Про це повідомляють у СБУ.

За даними слідства, поплічницею фсб рф виявилась 19-річна студентка місцевого університету, яка потрапила у поле зору фсб восени 2023 року. Її завербувала хрещена-колаборантка, що входить до окупаційної адміністрації рф у тимчасово захопленому населеному пункті Запорізької області. Затримана перебуває під вартою. Їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України. Жінці загрожує довічне ув’язнення.

Жінка намагалася встановити запасні пункти дислокації Служби безпеки України. Також вона «втемну» використовувала своїх друзів та одногрупників, у яких під час дружніх розмов розпитувала потрібну їй інформацію. Ворог планував використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів, повідомляють у СБУ:

«Для цього вона отримувала від окупантів орієнтовні геолокації оборонних заводів, а потім поблизу них проводила дорозвідку на місцевості: фіксувала максимум інформації про об’єкти: від режиму їхньої роботи до інтенсивності руху вантажної техніки на відкритій території цехів».

Фото: СБУ
СБУ, злочин, підозра, колаборація, Запоріжжя, Запорізька область
Добавлено: 22-03-2024, 03:24
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх