Викладача запорізького вишу засудили на 9 років за роботу на росію

У Запоріжжі чоловік отримав реальний термін ув’язнення за шпіонаж та розвідування позицій Сил оборони для російського фсб. Обвинувачений виявився викладачем запорізького вишу. Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ затримали чоловіка в липні 2023 року під час того, як він шпигував за військовими. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив інформатору фсб 9 років тюрми. На підставі матеріалів СБУ суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Для збирання розвідувальної інформації чоловік облаштував «спостережний пункт» на власній дачі, що розташована у поблизу південного фронту та намагався виявити місця дислокації підрозділів ЗСУ.

«російський інформатор намагався виявити місця дислокації підрозділів ЗСУ, використовуючи бінокль та іншу оптику.Також на велосипеді він об’їжджав прилеглу місцевість, де фіксував переміщення української військової техніки».

Фото: Служба безпеки України
СБУ, Запоріжжя, злочин, колаборація
Добавлено: 22-03-2024, 04:13
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх