На відновлення ДніпроГЕС потрібні роки, а збитки для екології вже досягли 140 мільйонів гривень

Збитки для екології від ракетного удару по ДніпроГЕС орієнтовно становлять 140 млн грн. Це дані на сьогодні, тому обʼєктивно вони набагато вищі. Про це заявив у маратоні «Єдині новини» міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Обрахунок ще триває. «Це ще один кейс у наш загальний трек по обрахунку збитків довкіллю для того, щоб потім виставити окупантам рахунок», — додав міністр.

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота повідомляв у прямому етері телеканалу Суспільне, що для відновлення Дніпровської ГЕС потрібні роки.

«Обсяги пошкоджень потребують ретельного обстеження. Проте вже точно відомо, що на відновлення станції потрібні будуть великі кошти і тривалий час», – зауважив Ігор Сирота.

Очільник Укргідроенерго 25 березня говорив, що наразі Дніпровська ГЕС не працює. Співробітники відповідних служб поки що не можуть розібрати усі завали, оскільки і перекриття, і стіни з підкрановими балками похилилися на машинний зал. Необхідно демонтувати верхню частину машзалу, аби можна було дістатись до нижньої.

До цього 23 березня очільник Укргідроенерго Ігор Сирота проводив нараду з начальником Запорізької ОВА Іваном Федоровим, аби до ліквідації наслідків долучились фахівці ДСНС з технікою для демонтажу перекриття.

Разом з відповідними службами намагатимуться якнайшвидше відновити мостовий перехід.

Фото: Запорізька обласна прокуратура
ДніпроГЕС, економіка, екологія, Запоріжжя
Добавлено: 26-03-2024, 21:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх