У Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру колаборанту, що висувався в депутати на псевдовиборах у Бердянську

Чоловік добровільно висунув свою кандидатуру в депутати від російської партії. Правоохоронці зібрали докази причетності 56-річного чоловіка до співпраці із окупаційною владою та заочно повідомили йому про підозру. Про це повідомили у Поліції Запорізької області.

Під час окупації Бердянська військами рф проросійськи налаштований вчитель одного з навчальних закладів міста підтримав ворога. Чоловік взяв участь у виборах до незаконно створеного органу влади «бердянский городской совет депутатов». За результатами виборів чоловік став депутатом першого скликання, а невдовзі, долучившись до проведення «второго заседания первого созыва бердянского городского совета депутатов», за добровільною згодою, був обраний до «состава постоянной комиссии по аграрным вопросом» та «состава постоянной комиссии по бюджетным вопросам».

Поліцейські за погодженням із Бердянською окружною прокуратурою заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) КК України.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
колаборація, поліція, Бердянськ
Добавлено: 2-04-2024, 10:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх