Окупанти створили псевдошколу журналістики в Бердянську, де вчитимуть пропаганді

Під керівництвом окупантів у Бердянську підлітки вчитимуться створювати пропаганду в так званій «школі журналістики». 6 квітня відбулося перше заняття, росіяни планують наступні для дітей віком від 14 до 18 років. Про це повідомили на сайті Бердянськ 24 з посиланням на телеграм-канали росіян.

Зазначається, що до того, як почала діяти псевдошкола журналістики під керівництвом окупантів, у Центрі дитячої та юнацької творчості працював бердянський журналістський гурток для підлітків. До повномасштабного вторгнення на гуртку «Юнпрес» школярів навчали азам роботи ЗМІ за стандартами. Також на базі факультету журналістики в Бердянського державного педагогічного університету діяла студія звукозапису. За непідтвердженою інформацією, це обладнання наразі використовуватимуть псевдовикладачі фейкового університету.

Як повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF), у рейтингу вільної преси росія посідає 164 місце зі 180. В організації заявили, що після початку повномасштабної агресії щодо України в країні-агресорі був здійснений потужний тиск на незалежні ЗМІ, що залишилися, – вони були або заборонені, або заблоковані, або оголошені «іноземними агентами». Це сприяло ще більшому поширенню прокремлівської пропаганди, особливо при висвітленні війни.

Скриншот: російські Telegram-канали
окупація, Бердянськ, злочин, пропаганда
Добавлено: 9-04-2024, 23:59
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх