Запорізькі активісти вимагають у в.о. мера Харченко затвердити заходи зі зниження фенолу та формальдегіду в повітрі

Запорізькі активісти вимагають у в.о. мера Харченко затвердити заходи зі зниження фенолу та формальдегіду в повітрі


Запорізька активістка Валерія Морозова звернулася до в.о. мера Запоріжжя Регіни Харченко з вимогою про внесення до Програми поетапного зниження викидів заходи щодо фенолу та формальдегіду.

Як зазначає активістка, наразі завершується Програма поетапного зниження викидів для Запоріжжя, за якою забруднювачі запорізького повітря будуть повинні поступово зменшувати обсяги забруднення. Але у цьому документі не вистачає двох важливих складових: заходів для зниження концентрації фенолу та формальдегіду.

За словами Морозової, розробник програми (Інститут громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва) не вважає, що фенол та формальдегід потрапляють до запорізького повітря саме з промислових підприємств. Відтак розробники не пропонують й заходів впливу на забруднювачів.

Натомість, вказує громадська активістка, ще на початку розробки програми чітко зазначалося, забрудення фенолом формують «Запоріжкокс» та «Запорізький абразивний комібнат». Відтак, вважає Валерія Морозова, розробник програми має припинити «пошук інших джерел забруднення» та запропонувати конкретні заходи для зменшення викидів цими суб’єктами господарювання.

Раніше ми також повідомляли, що в опитуваннях мерії щодо закриття шкіл побачили маніпуляції.

Добавлено: 2-07-2024, 18:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх