В Запорожье пройдет экзит-пол

В редакция ПАНОПТИКОНа поступило заявление Запорожской городской организации Украинской партии, возглавляемой Петром Сабашуком, которые мы приводим без изменений.

Звернення
Запорізької міської організації Української партії
до виборців, засобів масової інформації, органів влади,
суб’єктів виборчого процесу

Сьогодні Україна та Запорізький регіон проходять випробування на вірність принципам демократії та законності при проведенні виборчого процесу. З боку ЗМІ та спостерігачів лунають непоодинокі заяви про систематичні порушення, що можуть мати місце під час процесу голосування та під час підрахунку голосів, та можуть вплинути на кінцеві результати місцевих виборів. Зокрема, як відзначають спостерігачі громадської мережі «Опора», однією із загроз для демократичності та чесності виборчого процесу є порушення балансу представництва політичних сил у територіальних виборчих комісіях.

Тому Запорізька міська організація Української партії спільно з місцевими та всеукраїнськими громадськими організаціями буде проводити незалежне спостереження за виборчим процесом, альтернативний підрахунок голосів та власний екзит-пол.

Це дозволить нам чітко відслідковувати перебіг виборів та отримувати об’єктивну інформацію з виборчих дільниць щодо процесу та результатів голосування.

Ми будемо повідомляти ЗМІ та громадськість про всі зафіксовані випадки порушення виборчого законодавства, та про осіб, які до них причетні, і подавати відповідні звернення до правоохоронних і судових органів.
Наша організація приєднується до заклику експертів громадської мережі «Опора» відмовитись від використання методів незаконного впливу на політичних опонентів. Наполегливо застерігаємо від спокуси з боку будь-якої зі сторін вносити незаконні корективи у процес голосування та у результати підрахунку голосів.

Кваліфіковані юристи будуть активно реагувати на будь-які спроби сфальсифікувати результати волевиявлення мешканців нашого міста, які будуть зафіксовані нашими спостерігачами чи спостерігачами від громадських організацій.  Нагадуємо, що за порушення виборчого законодавства передбачена кримінальна відповідальність.

Ми будемо тісно співпрацювати з громадськими та політичними силами, які налаштовані на захист виборчих прав жителів міста. У разі виявлення порушень, які можуть вплинути на результати волевиявлення громадян, Запорізька міська організація Української партії готова оскаржувати результати виборів у судовому порядку.

Команда, яка працює сьогодні в Запоріжжі від імені Української партії, має достатній досвід участі у виборчому процесі, кадровий та професійний потенціал, щоб домогтися дотримання законності та притягнення до відповідальності порушників відповідно до законодавства України.

Прес-служба виборчого штабу
Запорізької міської організації

Української партії

Добавлено: 30-10-2010, 16:28
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх