Вибори у Борисполі та Броварах: поліція зафіксувала понад 80 порушень

Кандидат від "ЄС" Борисенко переміг на виборах мера Борисполя, - дані ТВК. Борисполі й Новгород-Сіверську двох турів не буде. Поліція провела перевірки, за матеріалами яких складено 34 адміністративних протоколи

За даними Бориспільської міської територіальної виборчої комісії, Борисенко отримав 28,42% голосів, більш ніж на півтори тисячі голосів випередивши провладного кандидата, якого підтримувала коаліція "Слуги народу", ОПЗЖ та "Батьківщини".

Лідер партії "Європейська Солідарність", п'ятий Президент Петро Порошенко привітав Володимира Борисенка з перемогою.

"Щиро вдячний всім виборцям за високий рівень підтримки команди "Європейської Солідарності". Дякую за те, що зробили свідомий вибір на користь найкращого кандидата! Вірю, що Володимир зробить Бориспіль комфортним містом європейського рівня", - зазначив п'ятий президент.

Станом на 20:00 годину до поліції Київщини надійшло 82 повідомлення, пов’язаних з порушенням виборчого процесу.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Київській області.

Правоохоронці додали, що усі виборчі дільниці закрились о 20-й годині та без грубих порушень чинного законодавства, передає УНН із посиланням на повідомлення ГУНП в Київській області.

«Станом на 20:00 годину до поліції Київщини надійшло 82 повідомлення, пов’язаних з порушенням виборчого процесу. Поліція провела перевірки, за матеріалами яких складено 34 адміністративних протоколи», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось раніше, працівники поліції склали адміністративні протоколи за ст. 173 та за ст. 44-3 КУпАП відносно броварчанина, який прийшов голосувати без засобів індивідуального захисту та нецензурно висловлювався в приміщенні ДВК.

Низка повідомлень, що надходили до поліції, стосувались неправомірних дій учасників виборів, зокрема фотографування виборчих бюлетенів.

Поліцейські склали відносно порушників 28 адмінпротоколів у Броварському районі та 4 на Бориспільщині за публічне розголошення виборцями результатів волевиявлення (ст. 212-22 Кодексу України про адміністративне правопорушення). Стаття передбачає накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Адмінпротоколи будуть скеровані до суду для прийняття рішення.

Як повідомлялося раніше, в Броварах сьогодні було затримано пʼятеро киян,що фальсифікували місце своєї реєстрації для того, аби проголосувати на виборах броварського міського голови. 

За матеріалами: Главком, Цензор.Нет
Добавлено: 18-01-2021, 09:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх