У Запорізькій області очікується швидке танення снігу та льоду: рятувальники на сторожі

У Запорізькій області рятувальники та комунальники готуються до наслідків різкого потеплішання.

Про це йшла мова на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

- Усі аварійно-рятувальні підрозділи, комунальні служби мають бути готові до різких змін температури. Необхідно своєчасно реагувати і допомагати людям. Також закликаю мешканців області пам’ятати про правила безпеки на льоду, бути обережними поблизу висотних будівель, де не прибрано сніг та бурульки з покрівель. Серйозно поставтесь до власного життя та здоров’я, – наголосив Олександр Старух.

Виконуючий обов’язки директора Департаменту цивільного захисту населення Андрій Булавінов зазначив, що у період значного похолодання багато зроблено для попередження надзвичайних ситуацій.

На території області працює 232 стаціонарні пункти обігріву та пункти гарячого харчування для соціально незахищених верств населення. За останню добу до них прийшли 34 людини. Усього отримали допомогу 795 людей.

З початку зими до медзакладів з переохолодженням звернулося 75 осіб, за останню добу 7. На щастя, летальних випадків не було.

Крім того, рятувальники допомогли 28 людям, а зі снігового полону  вивільнили 21 авто.

За інформацією обласного центру з гідрометеорології, найближчим часом у регіоні суттєво потеплішає. Очікується швидке танення снігу та льоду.

"Місцевій владі необхідно підготувати дренажні системи, організувати прибирання снігу з покрівель будинків та говорити з рибалками про небезпеку виходу на тонку кригу", - наголосили в ОДА.
Добавлено: 22-01-2021, 15:25
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх