Ткаченко про блокування телеканалів "112", NewsOne та ZIK: Це не звичайні телемовники, а іноземна пропагандистська машина

Рішення РНБО про санкції щодо трьох телеканалів, які називають себе українськими, - давно назрівало в суспільстві і в більшості журналістської спільноти. Йдеться про NewsOne, ZIK, "112 Україна" та їхнього бенефіціара - Тараса Козака (хоча всі при цьому називали їх "медведчуківськими").

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передає Цензор.НЕТ.

"Цей кейс є винятковим(!), але вчасним. І не тільки через інформаційний тероризм і загрозу безпеці України цих інструментів пропаганди Кремля. Але й через масові порушення журналістських стандартів, фейки та маніпуляції.

Впевнений, у Москві вже готують методички про "наступ на свободу слова в Україні" та "знищення вільної преси". Хочу попередити: ці телеканали – не звичайні телевізійні мовники. Це по суті іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні і опосередковано профінансована Москвою, де про свободу слова вже давно не йдеться, а окремі журналісти стали солдатами Кремля.

Тому рішення РНБО – симетричне на щоденні інформаційні та пропагандистські атаки на нашу свободу та незалежність. Це логічне завершення розслідування Тимчасової слідчої комісії, у якій я брав участь ще під час роботи народним депутатом. Тоді ми з’ясовували, як відбувалися оборудки під час зміни власників телеканалів 112, ZIK та NewsOne, які сьогодні належать одній людині – правій руці Медведчука, депутату Тарасу Козаку. Радий, що і що наші напрацювання стали кроком до встановлення цілковитої прозорості структури власності українських телеканалів та завадили інформаційної монополізації в інтересах окремих політичних сил.

А свобода слова та права людини для цієї країни – ключове. Їх і варто відстоювати аби не допустити загрозу національній безпеці, безпеці громадян нашої країни та порушення європейських стандартів", - заявив Ткаченко.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про санкції проти нардепа ОПЗЖ Тараса Козака і трьох каналів, які фактично належать йому, - "112 Україна", NewsOne і Zik.

Хоча документ набував чинності з опівночі, провайдери почали вимикати сигнал раніше.

Телеканали медіахолдингу нардепа Козака, що потрапили під санкції РНБО, заявили про політичну розправу з боку президента Зеленського і намір боротися за своє право "мовити для українців, доносити правду до громадян і бути в ефірі".

Раніше повідомлялось, що СНБО запровадило санкції не лише проти "112", "NewsOne" та "ZiK", але і компаній, що зареєстровано 7 приватних самолетів, у тому числі і лічний самолет Тараса Козака.

Про це повідомляв народний депутат України Алексей Гончаренко у своєму телеграмі-каналі, передає Цензор.НЕТ.

"За моїм даними, також заблокирована компанія, на якій оформлено 7 приватних бортів, включаючи лічний самолет Козака. Вони не можуть злетіти і залишити повітряне простір України", - написав він.

СНБО, через телеканалов, заблокований компанією, на якій зареєстровано 7 приватних самолетів, - нардеп ЄС Гончаренко

Добавлено: 3-02-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх